Services

Korišćenje kolačića

Šta su kolačići?

"Kolačić" je mala tekstualna datoteka koja se šalje i pohranjuje na vaš računar ili bilo koji drugi uređaj preko kojeg pristupate internetu, svaki put kada posetite neki veb-sajt, bez prikupljanja informacija o dokumentima ili datotekama na vašem uređaju.

Na našem veb-sajtu mi koristimo "kolačiće" iz drugih razloga, sa ciljem da stvorimo bezbednije i efikasnije okruženje za naše posetioce / korisnike. Uglavnom koristimo "kolačiće" koji su neophodni za bezbednost našeg veb-sajta, kao i "kolačiće" koji se koriste u statističke svrhe i pitanja vezana za funkcionisanje našeg veb-sajta (npr. broj posetilaca, koliko njih se vraća, učestalost poseta, korisničke preference, itd.).

 

Internet pregledači su uglavnom unapred podešeni da prihvataju "kolačiće". Stoga, ako želite da izmenite način na koji vaš internet pregledač radi, bilo tako da vas obaveštava o korišćenju "kolačića" ili da blokira "kolačiće", morate da promenite podešavanja vašeg pregledača.

 

Na našem veb-sajtu kolačići se ne koriste ni u jednu drugu svrhu osim onih koje su opisane niže:

 

Kolačići za funkcionalnost na stranicama koje sadrže formulare za komuniaciju radi bezbenosti našeg veb-sajta od nedobronamernih radnji.

Kolaćići za analitiku da bi se procenilo kako se naš veb-sajt koristi i da bi se optimizovalo onlajn korisničko iskustvo. Oni nam pomažu da prepoznamo i izbrojimo broj posetilaca i da vidimo kako se posetioci kreću po veb-sajtu kada ga koriste. To nam pomaže da unapredimo način na koji naš veb-sajt radi tako što ćemo obezbediti da korisnici lako mogu da pronađu ono što traže. Mi koristimo Google za pribavljanje naših analitičkih podataka. O tome kako Google Analytics postupa sa vašim podacima, više možete da pročitate na: Google: Zaštita vaših podataka https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en . Možete i da pročitate kompletnu politiku privatnosti kompanije Google.

 

Informacije koje ovi kolačići prikupljaju se ne koriste da bi se identifikovalo ko ste vi, da bi vam se slali ciljani oglasi ili da bi se zapamtilo gde pregledate internet.

 

Možete da podesite vaš pregledač (Chrome, Safari, Internet Explorer, Firefox itd.) da ne prihvata kolačiće, sledeći uputstva koje vam daje vaš pregledač. Ako izaberete da koristite naš veb-sajt bez blokiranja ili onemogućavanja kolačića, dajte saglasnost za vaše korišćenje ovih kolačića. Da biste se odjavili sa analize koju Google Analytics vrši na našem veb-sajtu, molimo vas da posetite http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

 

Za dodatne informacije, posetite www.allaboutcookies.org.

 

Kako da izbrišete i onemogućite kolačiće

Možete da izbrišete kolačiće i onemogućite njihovo korišćenje. Izaberite svoj pregledač i pratite uputstva:

Chrome

Safari

Firefox

Internet Explorer

 

Ako koristite neki drugi pregledač, sledite uputstva koja vam daje njegov provajder.

 

.